Автоклав (Харків синій) електро 30л з терморегулятором
- В наявності
- Оптом і в роздріб


- +380 (67) 575-53-44
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 18:00 Вівторок 09:00 - 18:00 Середа 09:00 - 18:00 Четвер 09:00 - 18:00 Пʼятниця 09:00 - 18:00 Субота 09:00 - 18:00 Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (50) 617-57-77+380 (67) 575-53-44ВадимХарків, Україна+380675755344
АВТОКЛАВ ЕЛЕКТРИЧНИЙ ХАРКІВСЬКИЙ 30 Л
Автоклав призначений для консервування в домашніх умовах м'ясних, рибних та інших продуктів. З його допомогою процес прискорюється в 2-3 рази ( що дозволяє заощадити час і енергоресурси ), при високому режимі термообробки досягаються хороші смакові якості продуктів і загибель хвороботворних бактерій.
Технічні дані :
Місткість – 20 шт -0,5 л банок або 14 шт – 1,0 л банок
Максимальний робочий тиск – 3,5 амт.
Габарити:
Висота ― 600 мм
Ширина – 350 мм
Маса – 21 кг
Потужність – 2,2 кВт
Напруга – 220 Вт
Комплектація
- Манометр
- Притискний механізм
- Циліндричний корпус
- Ніпель
- Термометр
- Кришка
- Клапан запобіжний
- Гвинт
- Паспорт
Для зручності у використанні при пробному пуску необхідно практичним методом виявити похибка терморегулятора щодо спиртового термометра!
Підготовка до роботи:
- Встановити манометр
- Заповнити на 1/3 стійку термометра машинним маслом і встановити термометр
- Укласти на дно автоклава в 2-3 шару щільну тканину ( мішковину, джинс )
- Поставити заповнені закатані банки в автоклав . Між рядами і між собою банки нічим не перекладаються.
- Банки не повинні мати тріщин та бульбашок повітря в склі, інакше вони будуть лопатися!
- Заповнити автоклав водою так щоб верхня банку була покрита шаром 1,5-2,0 см
- Закрити кришку, після цього автомобільним насосом створити тиск 1,5 атм. І візуально ( за допомогою мильної піни ) а також на слух перевіряють на герметичність, особливо в місці установки манометра. Герметичність автоклава обов'язкове!
Процес приготування в автоклаві електричному:
Нагріваємо автоклав і стежимо за температурою. Як тільки температура досягла 120 градусів засікають час, і подальший процес варіння триває 15-20хв. За час варіння температура підніметься до 120-125 градусів, а тиск підніметься до 5-7 атм ( залежить від температури та об'єму повітря в автоклаві ) . При не повному завантаженні автоклава тиск нижче. Після повністю вимикають, та автоклав залишають для охолодження до температури 30 градусів. Тільки після остигання через золотник обережно стравлюють повітря і відкривають кришку автоклава!
Рекомендуємо для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервування для будь-яких обсягів завантаження автоклава однакові.
Орієнтовний час стерилізації продуктів в електричному автоклаві:
Яловичина – 60 хв
Курка – 40 хв
Риба – 25 хв
Овочі – 15 хв
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Виробник | Харків |
Тип | Автоклав |
Обсяг | 30.0 (л) |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Місткість (кількість банок) | |
Банку 0.5 л. | 24 (шт) |
Банку 1 л. | 14 (шт) |