Автоклав електричний маленький 0,5л-10 банок або 1,0л-6 банок
- В наявності

- +380 (67) 575-53-44
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 18:00 Вівторок 09:00 - 18:00 Середа 09:00 - 18:00 Четвер 09:00 - 18:00 Пʼятниця 09:00 - 18:00 Субота 09:00 - 18:00 Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (50) 617-57-77+380 (67) 575-53-44ВадимХарків, Україна+380675755344
Автоклав електричний Харківський 20 л
Автоклав призначений для консервування у домашніх умовах м'ясних, рибних та інших продуктів. З його допомогою процес прискорюється в 2-3 рази (що дозволяє заощадити час та енергоресурси), при високому режимі термообробки досягаються хороші смакові якості продуктів та загибель хвороботворних бактерій.
Технічні дані :
Місткість - 0.5 л-12 банку., 1 л.-5 банок
Максимальний робочий тиск – 3,5 амтівки.
Габарити:
Висота - 530 мм
Ширина — 350 мм
Маса – 15 кг
Потужність – 2,2 кВт
Напруга — 220 Вт
Комплектація автоклаву :
- Манометр
- Притискний механізм
- Циліндричний корпус
- Ніпель
- Термометр
- Кришка
- клапан запобіжний
- Гвинт
- Паспорт
Для зручності використання при пробному пуску необхідно практичним методом виявити похибку терморегулятора щодо спиртового термометра!
Підготовка до роботи:
- Встановити манометр
- Заповнити на 1/3 стійку термометра машинним маслом та встановити термометр
- Укласти на дно автоклава в 2-3 шари щільну тканину (мішковину, джинс)
- Поставити заповнені закатані банки в автоклав. Між рядами та між собою банки нічим не перекладаються.
- Банки не повинні мати тріщин та бульбашок повітря у склі, інакше вони будуть лопатися!
- Заповнити автоклав водою так, щоб верхня банка була покрита шаром 1,5-2,0 см.
- Закрити кришку, після цього автомобільним насосом створити тиск 1,5 атм. І візуально (за допомогою мильної піни) і на слух перевіряють на герметичність, особливо в місці установки манометра. Герметичність автоклава є обов'язковою!
Процес приготування в автоклаві електричному :
Нагріваємо автоклав і стежимо за температурою. Як тільки температура досягла 120 градусів засікають час, і подальший процес варіння триває 15-20хв. За час варіння температура підніметься до 120-125 градусів, а тиск підніметься до 5-7 атм (залежить від температури та об'єму повітря в автоклаві). При неповному завантаженні автоклава тиск нижче. Після цього повністю вимикають, і автоклав залишають для охолодження до температури 30 градусів. Тільки після остигання через золотник обережно стравлюють повітря та відкривають кришку автоклаву!
Рекомендуємо для здобуття досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервації для будь-яких обсягів завантаження автоклава однакові.
Орієнтовний час стерилізації продуктів в електричному автоклаві :
Яловичина – 60 хв
Курка – 40 хв
Риба – 25 хв
Овочі – 15 хв